Na hlavný obsah

Peter Sagan dostal pokutu za napadnutie policajta. Bál sa, že ho donútia k očkovaniu

Údajne bol pod vplyvom alkoholu.

Peter Sagan dostal pokutu za napadnutie policajta. Bál sa, že ho donútia k očkovaniu
Na snímke Peter Sagan. Foto: SITA/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan dostal v apríli v Monaku pokutu 5 000 eur po tom, čo porušil zákaz vychádzania vyhlásený v súvislosti s pandémiou koronavírusu, vzpieral sa zatknutiu a zranil policajta. Informoval o tom v pondelok (22. 11.) portál cyclingnews.

Podľa monackých a francúzskych médií bol Sagan údajne pod vplyvom alkoholu, keď ho spolu s jeho bratom Jurajom zastavila 25. apríla o 0.30 h policajná hliadka.

Francúzsky denník Nice-Matin uviedol, že Sagan „vzdoroval ako šialenec“, keď sa ho polícia snažila zobrať do väzby. Príslušník polície pri tom utrpel zranenie ruky.

Saganov právnik uviedol, že cyklista sa tak správal pre obavy, že ho donútia k očkovaniu.

Zdroje uvádzajú, že po niekoľkých hodinách strávených v policajnej väzbe si Sagan nepamätal nič z toho, čo sa stalo, a ospravedlnil sa.

Súd mu udelil pokutu 5 000 eur plus ďalších 100 eur za porušenie zákazu vychádzania. Taktiež musel uhradiť súdne trovy vo výške 1 500 eur.

Sagan vyjadril ľútosť

K celej situácii sa stihol vyjadriť aj sám Sagan. Za svoje správanie sa úprimne ospravedlnil.

„Bola to škaredá skúsenosť, ktorá ma prinútila hlboko sa zamyslieť a získať cenné lekcie. Je mi naozaj ľúto tohto incidentu, ktorý sa už nebude opakovať,“ napísal cyklista na sociálnej sieti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport