Na hlavný obsah

Premiér Heger na východe Slovenska vysvetľoval reformu súdov a nemocníc

Viaceré okresy nechcú prísť o svoje inštitúcie.

Premiér Heger na východe Slovenska vysvetľoval reformu súdov a nemocníc
Na snímke v popredí predseda vlády Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Premiér Eduard Heger (OĽANO) a ďalší ministri prišli na východ Slovenska upokojovať a presviedčať o potrebe reforiem. Koalícia sa na zásadných zmenách nevie dohodnúť, a tak návrhy zákonov poslanci odkladajú. Viaceré okresy sa snažia zachovať si súdy a plnohodnotné nemocnice.

Vo Svidníku by mali prejsť zmenami okresný súd aj nemocnica. Miestnym sa tieto zmeny nepozdávajú a ani utorkové (2. 11.) vysvetlenie primátorke Marcele Ivančovej (nezávislá) nestačilo. Nepáčilo sa jej ani to, že premiér s ministrami neprišli priamo do Svidníka.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Vo Vranovskom okrese panuje rovnaká pochybnosť, či reformy prinesú skvalitnenie služieb občanom.

Ministri a premiér na výhodách pripravených reforiem trvajú. Ich cieľom je v prípade súdov odstránenie korupcie a v prípade nemocníc kvalitnejšia zdravotná starostlivosť.

Predseda vlády pred primátormi dotknutých východoslovenských miest zopakoval, že na šírenie strachu o dosahoch reforiem nevidí žiadne dôvody.

Potrebu reforiem zdôvodňuje Heger aj plánom obnovy, ktorý by mal pre východ Slovenska znamenať viaceré veľké investície. Napríklad do železníc či Národného parku Poloniny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko