Na hlavný obsah

Prezidentka sa poďakovala všetkým aktérom Nežnej revolúcie

Brána slobody pripomína obete totalitného režimu, uviedla.

Prezidentka sa poďakovala všetkým aktérom Nežnej revolúcie
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (vľavo) počas kladenia venca k pamätníku Brána slobody na Devíne pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu. Foto: SITA

Prezidentka Zuzana Čaputová v stredu (17. 11.) ráno položila veniec k pamätníku Brána slobody v bratislavskom Devíne pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu. Poďakovala sa aktérom Nežnej revolúcie, ako aj „neviditeľným“ hrdinom, ktorí stáli na námestiach a prispeli k tomu, aby nastala pozitívna zmena.

„Toto miesto, Brána slobody, pripomína obete totalitného režimu. Pripomína nám hroznú dobu, ktorá znamenala straty ľudských životov, stratu osobnej slobody či už len za prejavený názor, zhromažďovanie, vyjadrenie politického presvedčenia alebo náboženského vierovyznania,“ uviedla hlava štátu.

Demokracia, v ktorej dnes ľudia žijú, podľa nej nie je dokonalá. „Množstvo ľudí nie je spokojných, pretože nemajú zabezpečený dôstojný život,“ upozornila. Podľa Čaputovej však majú slobodu zhromažďovania sa, slova, právo voliť a byť volený.

„Medzník medzi tým, čo bolo a čo je teraz, je práve 17. november – revolučné časy,“ pripomenula a poďakovala sa všetkým aktérom Nežnej revolúcie, ktorí pomohli k zmene.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko