Na hlavný obsah

Situácia v nemocniciach je kritická, lôžka sa naďalej zapĺňajú

Drvivú väčšinu pacientov tvoria nezaočkovaní.

Situácia v nemocniciach je veľmi vážna. Napríklad v celom banskobystrickom kraji zostali voľné posledné 2 lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou. Drvivú väčšinu pacientov tvoria neočkovaní. Zdravotníci preto opäť vyzývajú na očkovanie.

Do Roosveltovej nemocnice v Banskej Bystrici prevážajú covidových pacientov z celého kraja. Aj tu však lekárom dochádzajú sily.

„Pacientov je už toľko, že potrebujeme zmnožiť služby v zmysle ďalších a ďalších kolegov, ktorí nám prídu pomáhať na oddelenie. Hovorím teraz o ventilovaných covid pacientoch,“ opisuje situáciu Marek Smoleňák, lekár, II. kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Pozrite si reportáž RTVS:

V celom banskobystrickom kraji zostali voľné už len 2 umelé pľúcne ventilácie.

„Z 33 ventilovaných pacientov, ktorí ležali v Banskej Bystrici, nebol ani jeden zaočkovaný. To nie je žiadna štúdia. To je fakt,“ hovorí Milan Urbáni, krajský koordinátor covidových lôžok.

„Sú to všetko neočkovaní pacienti, ktorí naozaj častokrát skončia s fatálnymi následkami, pričom sa tomuto ochoreniu dalo predísť očkovaním,“ upozorňuje Robert Nagypál, lekár, II. kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Situácia nie je lepšia ani v košickej nemocnici. Covidové lôžka sú obsadené takmer na 90 %.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko