Na hlavný obsah

Slováci si na úvod Nemeckého pohára poradili so Švajčiarmi

Gríger sa zaskvel hetrikom.

Slováci si na úvod Nemeckého pohára poradili so Švajčiarmi
Na snímke radosť slovenských hokejistov po strelení gólu na 2:1 počas prípravného zápasu Slovensko - Švajčiarsko na Nemeckom pohári v Krefelde. Foto: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v úvodnom zápase Nemeckého pohára v Krefelde nad Švajčiarsku vysoko 7:1, keď strelili v priebehu 2:11 minúty v závere stretnutia až štyri góly. Hrdinom duelu bol Dávid Gríger, ktorý strelil hetrik, Samuel Takáč zaznamenal pri premiére v A-tíme gól a asistenciu.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho pritom nastúpili v oklieštenej zostave len s tromi útokmi, keďže tesne pred duelom sa v tíme objavil koronavírus. Pozitívne testy mali Filip Krivošík aj Jozef Baláž.

Okrem nich vo štvrtok (11. 11.) nenastúpili ani ich spolubývajúci Michal Ivan a Samuel Buček, ktorí zostali v karanténe. Slováci napriek tomu predviedli kvalitný výkon a nakoniec súpera deklasovali.

Na turnaji v Krefelde sa stretnú ešte v sobotu s Olympijským výberom Ruska (18.00 h) a v nedeľu s domácim Nemeckom (14.30 h). Podujatie je prvým z dvoch prípravných pred februárovými zimnými olympijskými hrami v Pekingu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport