Na hlavný obsah

Za urýchlenie výstavby rýchlostnej cesty R7 spisujú petíciu

Kamiónová doprava ohrozuje mestá a obce.

Kamióny z maďarskej diaľnice prichádzajú na slovenskú stranu Dunaja cez nový most. Tam sa moderná cestná infraštruktúra končí a vozidlá prechádzajú cez mestá a obce. Starostom už došla trpezlivosť. Spisujú petíciu za urýchlenie výstavby rýchlostnej cesty R7.

Posledná dopravná nehoda neďaleko Kolárova sa skončila tragicky. Pod prevráteným kamiónom zomreli štyria ľudia. Žiaľ, kolízie s nákladnými autami nie sú na tomto úseku ničím výnimočným.

Problém sa začína už v Komárne. Denne sem z Maďarska prídu stovky kamiónov. Pokým na maďarskej strane je vybudovaný obchvat, ktorý sa končí diaľnicou, na slovenskej strane môžu kamióny prejsť buď cestou prvej triedy do Bratislavy, alebo do centra Komárna a ďalej cestami druhej triedy.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Pomôcť podľa primátorov by mohlo dobudovanie rýchlostnej cesty R7. Spojili sa a prišli s petíciou. „Žiadame aby rýchlostná cesta R7, ktorá je momentálne ukončená pred Dunajskou Stredou, pokračovala krížom cez naše územia, minimálne teda cez Nové Zámky v prvej etape,“ povedal primátor Nových Zámkov Otokar Klein (nezávislý).

Odpoveď ministerstva dopravy na žiadosti samospráv prišla ešte skôr, ako vôbec odovzdali petičné hárky. Dobudovanie R7 nie je v schválenom harmonograme projektov a ani prioritou číslo jeden.

Aktuálne platí, že s pokračovaním výstavby R7 nemožno počítať do roku 2028.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny