Na hlavný obsah

AS Trenčín motivuje seniorov k očkovaniu permanentkami

Zdravotníkov čakajú ďalšie benefity.

Trenčín podpora očkovania
Na snímke zľava marketingový manažér futbalového klubu AS Trenčín Igor Schlesinger, Patrik Čech, vedúci Útvaru sociálnych vecí Mestského úradu Trenčín, Elena Štefíková, vedúca Odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci Trenčianskeho samosprávneho kraja, Tomáš Janík, riaditeľ Fakultnej nemocnice Trenčín a Róbert Rybníček, generálny manažér futbalového klubu AS Trenčín.Foto: TASR
Foto: TASR

Všetkým prvoočkovancom nad 50 rokov, ktorí sa dajú v decembri v Trenčíne zaočkovať, venuje fortunaligový futbalový klub AS Trenčín permanentku na zápasy klubu v jarnej časti ročníka. Informoval o tom Igor Schlesinger z marketingového oddelenia AS Trenčín.

Permanentky a futbalový dres klubu daruje AS Trenčín aj pracovníkom covidového oddelenia Fakultnej nemocnice (FN) Trenčín. Futbalové dresy dostanú aj aktuálni majitelia permanentiek.

„Cítime, že je to problém. Problém ako taký z pohľadu profesionálneho fungovania, ale je to problém aj pre všetky deti, ktoré dnes nemôžu športovať. Cesta z tejto situácie vedie iba cez očkovanie. Verím, že aspoň symbolickou permanentkou im umožníme, aby sme sa na jar stretávali na štadióne,“ zdôraznil Schlesinger.

Projekt AS Trenčín smerujúci k zvýšeniu zaočkovanosti podporil aj Trenčiansky samosprávny kraj a mesto Trenčín. Zdravotníkov z covidových oddelení FN Trenčín čakajú ďalšie benefity ako napríklad voľné vstupy na krytú plaváreň či do múzeí a galérií.

Najmä pacienti, ktorí nie sú plne očkovaní

Podľa riaditeľa FN Trenčín Tomáša Janíka, vedenie nemocnice víta aktivitu AS Trenčín pomôcť zvýšiť zaočkovanosť.

„Situácia vo FN Trenčín je stále veľmi vážna. Je v nej hospitalizovaných okolo 120 ľudí s ochorením COVID-19. Každá aktivita vedúca k zvýšeniu zaočkovania a k ochráneniu ľudí pred útrpným pobytom v nemocnici je niečo, čo sa nedá vyčísliť,“ skonštatoval riaditeľ s tým, že vedenie nemocnice si rovnako váži iniciatívu AS Trenčín smerom k zdravotníkom.

„Ostatné oddelenia sú paralyzované, pretože sme museli reprofilizovať množstvo lôžok, personál je unavený. Napriek tomu FN Trenčín stále plní svoju primárnu úlohu, ktorou je poskytovanie neodkladnej zdravotnej starostlivosti,“ priblížil Janík.

Ako dodal, 82 % pacientov s ochorením COVID-19 vo FN Trenčín nie je plne zaočkovaných. Z pacientov, ktorí sú na pľúcnej ventilácii, nie je zaočkovaný ani jeden. Na červenom ARO oddelení nie je voľná ani jedna pľúcna ventilácia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny