Na hlavný obsah

Černák oslávil návrat na ľad kurióznym gólom, presadil sa aj Tatar

Ich tímy však prehrali.

Černák oslávil návrat na ľad kurióznym gólom, presadil sa aj Tatar
Na snímke vpravo slovenský hokejista tímu NHL Tampa Bay Erik Černák. Foto: SITA/AP

V ôsmich zápasoch zámorskej NHL v noci na stredu (1. 12.) sa strelecky presadili dvaja slovenskí hokejisti. Útočník Tomáš Tatar strelil štvrtý gól v sezóne, ale jeho New Jersey prehralo doma so San Jose 2:5. Obhajca titulu Tampa Bay prehrala na ľade St. Louis 3:4 po nájazdoch.

Obranca Erik Černák kurióznym gólom oslávil návrat po osemzápasovej absencii po zranení, Lightning to ale na dva body nestačilo.

Dvadsaťštyriročný slovenský zadák zvýšil v 6. minúte svojím prvým gólom v sezóne už na 3:0 pre hostí. Po buly po druhom góle nahodil Slovák puk na mantinel do útočného pásma a ten sa čudným odskokom dostal pred brankára Blues Jordana Binningtona. Ten si ho napokon hokejkou nešťastne zrazil za chrbát.

Domáci ale po katastrofálnom úvode nerezignovali, Ryan O´Reilly, Logan Brown a Ivan Barbašov vyrovnali a napokon o výhre 4:3 rozhodol v nájazdoch O´Reilly.

Dallas v zostave s obrancom Andrejom Sekerom zvíťazil doma na Carolinou 4:1 vďaka hetriku Fína Roopea Hintza. Ešte viac exceloval švédsky útočník Nashville Filip Forsberg, ktorý sa na demontáži Columbusu 6:0 podieľal štyrmi gólmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport