Na hlavný obsah

Halák prispel k obratu, dočkal sa prvého víťazstva v drese Vancouveru

Slovenský gólman sa do brány dostal po dlhšom čase.

Halák prispel k obratu, dočkal sa prvého víťazstva v drese Vancouveru
Na snímke brankár tímu Vancouver Canucks Jaroslav Halák. Foto: SITA/AP

Hokejisti Vancouveru v bránke s Jaroslavom Halákom zvíťazili v zápase zámorskej NHL doma nad Columbusom 4:3. Canucks otočili z 0:3 a pripísali si piate víťazstvo v sérii.

Haláka v úvodnej dvasaťmiunútovke prekonal dvakrát Eric Robinson, raz Max Domi, ale tréner Bruce Boudreau skúseného slovenského brankára podržal, nevystriedal ho a ten sa mu za to oplatil.

Po nepresvedčivej prvej tretine, keď dostal tri góly z dvanástich striel, “zatiahol roletu” a svoj prvý štart od 28. novembra premenil na víťazstvo.

Canucks uspeli v piatich zápasoch za sebou naposledy vo februári 2020. Pod vedením nového trénera Boudreaua, ktorý vymenil Travisa Greena, ešte tím zo západnej časti Kanady neprehral.

New Jersey Devils s Tomášom Tatarom a Mariánom Studeničom v zostave prehrali vo Philadelphii 1:6. Ani jeden zo slovenských útočníkov nebodoval, obaja si pripísali po jednej “mínuske.”

Hviezdou duelu bol útočník Flyers Cam Atkinson, ktorý zaznamenal siedmy hetrik v kariére a pridal aj asistenciu.

“Letci” po desaťzápasovej sérii prehier zaznamenali tretí triumf v rade. Devils sa nedarí, prehrali deväť z uplynulých jedenástich vystúpení.

Tatar bol na ľade 14 a pol minúty, zaznamenal dva strelecké pokusy a na trestnej lavici si odsedel dve minúty. Studenič, ktorý v NHL nastúpil prvýkrát od 2. novembra po tom, ako ho Devils povolali z farmy, vyslal za 12 minút na ľade jednu strelu na bránku.

Sériu troch prehier ukončili hokejisti Detroitu, keď na domácom ľade zdolali New York Islanders 2:1. Zažiaril brankár Alex Nedeljkovic, ktorý chytil 33 striel hostí, o shutout ho dve a pol minúty pred koncom pripravil Anders Lee.

Dallas v zostave s Andrejom Sekerom nestačil na St. Louis a prehral s Blues pred domácimi fanúšikmi 1:4. Štvrté víťazstvo v štvrtom zápase v drese St. Louis vychytal Charlie Lindgren, ktorý bol pred sezónou v hierarchii tretím, alebo štvrtým brankárom Blues.

Po tom, ako na covid listinu putovali jednotka Jordan Binnington aj dvojka Ville Husso, sa 27-ročnému Američanovi naskytla šanca a využil ju. Lindgren chytil 33 striel a stal sa druhým brankárom, ktorý vyhral prvé štyri zápasy v drese Blues. Pred ním to dokázal len Ryan Miller (2013-2014).

Dallas otvoril skóre v druhej tretine, keď sa pri debute v NHL presadil 21-ročný Kanaďan Riley Damiani, ale ďalšie góly už domáci nepridali. V drese Blues zaznamenal tri body Vladimir Tarasenko (1+2), do streleckej listiny sa zapísali aj obrancovia Colton Parayko s Justinom Faulkom a kapitán Ryan O’Reilly. Sekera odohral 13 minút a pripísal si plusový bod.

Hokejisti Edmontonu utrpeli šiestu prehru v sérii. Oilers nestačili v kanadskom derby na Toronto, ktorému doma podľahli 1:5. V drese hostí dal dva góly Auston Matthews.

Stal sa druhým hráčom Maple Leafs, ktorý strelil minimálne 20 gólov v každej z prvých šiestich sezón v NHL. Pred ním to dokázal Dave Keon v rokoch 1960-1966. Hviezdne duo Oilers Leon Draisaitl a Connor McDavid ostalo bez bodu v druhom zápase za sebou. Edmontonu chýbal tréner Dave Tippett, ktorého krátko pred zápasom zapísali na covid listinu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport