Na hlavný obsah

Nechať sa zaočkovať či otestovať bude možné aj cez sviatočné obdobie

Odberné miesta budú zavreté len v piatok a na Silvestra.

Nechať sa zaočkovať či otestovať bude možné aj cez sviatočné obdobie
Na ilustračnej snímke sa senior necháva zaočkovať vakcínou proti covidu. Foto: TASR

Zaočkovať sa proti koronavírusu bude možné aj počas sviatočného a medzisviatočného obdobia. Informovala o tom hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

„Ministerstvo zdravotníctva vydalo pokyn pre subjekty hospodárskej mobilizácie (zdravotnícke zariadenia),  aby zabezpečili očkovanie a testovanie aj počas sviatočného obdobia. V rámci kapacitných možností zabezpečia plynulosť procesu očkovania aj vyššie územné celky,“ uviedlo ministerstvo.

Ministerstvo zverejnilo zoznam jednotlivých očkovacích centier, ktoré budú očkovať aj cez sviatočné obdobie a bez registrácie na svojom webe. „Očkovať sa bude aj formou výjazdovej služby. V očkovaní sa pokračuje v ambulanciách lekárov, ktorí túto možnosť ponúkajú,“ dodalo ministerstvo.

Počas sviatkov bude pokračovať aj antigénové a PCR testovanie. Ako uviedla Eliášová, odberné miesta na antigénové testy nebudú v prevádzke len v piatok (24. 12.) a na Silvestra (31. 12.). Zoznam miest s antigénovými testami rovnako zverejnilo ministerstvo na svojom webe.

PCR testovanie funguje naďalej na základe registrácie cez stránku korona.gov.sk. „Testovanie, ktoré je realizované na komerčnej báze,  súkromnými subjektami, je v ich réžii. Informácie o prevádzkových časoch zverejňujú na svojich webových stránkach,“ priblížil rezort.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko