Na hlavný obsah

Polícia v Česku obvinila ženu z vraždy novorodenca

Hrozí jej 15 až 20 rokov za mrežami.

Polícia v Česku obvinila ženu z vraždy novorodenca
Ilustračná snímka - automobil českej polície. Foto: ČTK/Václav Šálek

Česká polícia v nedeľu (26. 12.) obvinila 35-ročnú ženu z vraždy novorodenca. Matka priniesla svoje mŕtve dieťa na okresné policajné oddelenie 25. decembra. Vyšetrovatelia požiadali o vzatie ženy do väzby, uviedla policajná hovorkyňa Barbora Schneeweissová.

V prípade dokázania viny a odsúdenia hrozí žene podľa hovorkyne trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov alebo výnimočný trest.

V Trestnom zákonníku je paragraf s názvom „vražda novorodenca matkou“. Podľa neho sa matka, ktorá v rozrušení spôsobenom pôrodom úmyselne usmrtí svoje novorodené dieťa počas pôrodu alebo bezprostredne po ňom, potrestá odňatím slobody na tri roky až osem rokov.

„Polícia po žene vyhlásila pátranie niekoľko hodín predtým a dôvodom boli informácie, že žena mala porodiť bez toho, aby niekto v jej okolí vedel, že je tehotná, a nikto ju nevidel s novorodencom,“ povedal Schneeweiss.

Nariadili súdnu pitvu novorodenca, aby sa určila presná príčina jeho smrti. „Kriminalisti zároveň podajú prokurátorovi návrh na vzatie obvinenej ženy do väzby,“ dodala hovorkyňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet