Na hlavný obsah

V Bratislave zahynul maloletý chlapec. Zasiahol ho konár zo stromu

Tragická udalosť sa odohrala na bratislavskej Kolibe.

V Bratislave zahynul maloletý chlapec. Zasiahol ho konár zo stromu
Na ilustračnej snímke zasnežený lesík na Kolibe v Bratislave. Foto: TASR

Bratislavskí policajti aktuálne zasahujú pri tragickej udalosti, ku ktorej prišlo v nedeľu (19. 12.) krátko pred 11.00 h na bratislavskej Kolibe. Na sociálnej sieti o tom informovala polícia.

Podľa doterajších informácii došlo na ceste na Kamzík k zlomeniu a následnému pádu konára zo stromu, ktorý zasiahol maloletého chlapca. Ten zraneniam spôsobeným pádom konára podľahol. Prípadom sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III.

Na mieste zasahovali aj záchranári. „Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na pomoc zranenému dieťaťu. Žiaľ, napriek ich maximálnemu úsiliu sa ho nepodarilo zachrániť. Viac informácií vzhľadom na citlivosť prípadu nemôžem poskytnúť,“ uviedla pre TASR  hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Okolnosťami tragédie sa zaoberá aj hlavné mesto

Okolnosťami tragédie sa zaoberá mesto Bratislava i mestská časť Nové Mesto.

„Miesto nešťastia preverujeme a zaistíme všetky potrebné kroky pre udržanie bezpečnosti,“ uviedla pre TASR hovorkyňa bratislavskej samosprávy Katarína Rajčanová. Hlavné mesto zároveň vyjadrilo úprimnú sústrasť rodine zosnulého chlapca.

Magistrát deklaruje, že pracovníci Mestských lesov v Bratislave stav stromov v bratislavskom lesoparku, najmä v okolí siete turistických chodníkov, pravidelne kontrolujú a vykonávajú prierez suchých konárov či celých stromov.

„Na nedeľu vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre okres Bratislava v ranných hodinách prvý stupeň výstrahy pred vetrom. Signalizačný systém mestských lesov pravidelne a automaticky zdôrazňuje možné nebezpečenstvo až pri vydaní druhého stupňa výstrahy,“ podotkla Rajčanová.

Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý na sociálnej sieti uviedol, že situáciu preveruje aj ich mestská časť, keďže k tejto tragédii došlo v jej katastri. Obyvateľov i návštevníkov Bratislavy vyzval, aby si aktuálne dávali pozor na silný vietor.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny