Na hlavný obsah

Ruského politika našli zastreleného v jeho kancelárii

Pred časom vyvolal rozruch jeho prípad pytliactva.

Ruského politika z Magadanu, ktorý sa „preslávil“ pózovaním uprostred nápisu Čukotka 2021 zloženého zo 178 zastrelených husí, našli v noci na pondelok (20. 12.) zastreleného v jeho kancelárii.

Alexandra Kramarenka po zverejnení fotografie stíhala polícia pre podozrenie z pytliactva. Vyšetrovatelia teraz preverujú, či sa 59-ročný poslanec magadanského snemu zastrelil sám, alebo bol zavraždený, uviedli ruské médiá.

„Posudzujeme štandardné verzie, vrátane možných protizákonných skutkov proti mŕtvemu. Nezavrhujeme ani verziu o dobrovoľnom odchode zo sveta,“ povedal televízii REN vyšetrovateľ Andrej Makarov. Policajti teraz vypočúvajú možných svedkov a príbuzných mŕtveho.

Prípad pytliactva vyvolal rozruch

Prípad s množstvom ulovených husí z tohto leta bol v médiách označovaný za typický príklad pytliactva, akého sa – zvyčajne beztrestne – dopúšťajú vysokopostavení hodnostári. Podľa médií bol na snímke zo sociálnych sietí zachytený Kramarenko. Poslanec magadanského snemu to popieral a tvrdil, že snímka bola upravená. Mesto Magadan leží na ruskom Ďalekom východe.

Po tom, čo sa fotografia objavila v tlači, vládnuca strana Jednotné Rusko pozastavila Kramarenkovi členstvo a vyšetrovatelia otvorili prípad podľa paragrafu o nezákonnom love so spôsobením obzvlášť vysokej škody.

Podľa rovnakého paragrafu je stíhaný aj komunistický poslanec Valerij Raškin, ktorého dolná komora ruského parlamentu minulý mesiac zbavila imunity, pripomenula ruská redakcia BBC. Raškin je podozrivý, že bez povolenia ulovil losa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet