Na hlavný obsah

Slováci spoznali svojich súperov v Lige národov

Zabojujú proti Bielorusku, Azerbajdžanu a Kazachstanu alebo Moldavsku.

Slováci spoznali svojich súperov v Lige národov
Na snímke zľava Marek Hamšík sleduje gól z kopačky Róberta Boženíka, vpravo brankár Emil Balajev a uprostred Javid Husejnov (obaja Azerbajdžan) v zápase 10. kola skupiny E kvalifikácie EURO 2020 Slovensko - Azerbajdžan v Trnave 19. novembra 2019. Foto: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia sa v 3. skupine C-divízie Ligy národov 2022/2023 stretne s Bieloruskom, Azerbajdžanom a víťazom baráže medzi Kazachstanom a Moldavskom. Rozhodol o tom štvrtkový (16. 12.) žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone, pri ktorom Slovensko figurovalo v prvom výkonnostnom koši svojej divízie.

Slováci sa po účinkovaniach v dvoch predošlých ročníkoch Ligy národov v Lige B predstavia v nadchádzajúcej edícii tejto súťaže v „céčku“. Nasadení boli v 1. koši spolu s Tureckom, Bulharskom a Severným Írskom. Všetky štyri mužstvá sa ocitli v C-divízii po vypadnutí z B-divízie. Zároveň tak platilo, že na týchto súperov v štvorčlennej skupine s určitosťou nemohli naraziť.

Bývalý francúzsky reprezentant Robert Pires prisúdil Slovákom z druhého koša Bielorusko, z tretieho Azerbajdžan a zo štvrtého víťaza súboja Kazachstan – Moldavsko, ktorý bude známy v marci budúceho roka.

Ak by sa ním stal Kazachstan, bol by to historický moment, pretože s týmto súperom sa Slováci ešte nikdy v minulosti na reprezentačnej úrovni A-tímov nestretli. S ostatnými rivalmi má SR pomerne bohaté vzájomné kontakty.

S Azerbajdžanom už Slovensko hralo celkom 8 zápasov (6 v rámci kvalifikácie ME, dva v kvalifikácii MS), s vysoko pozitívnou bilanciou 7–0-1. S Bieloruskom sa Slováci stretli trikrát, raz v priateľskom dueli (4:0), dvakrát v kvalifikácii ME (3:1 u súpera v Borisove, 0:1 doma v Žiline). S Moldavskom hrali v kvalifikácii MS 2002, oba zápasy vyhrali (1:0 a 4:2).

„Je to žreb a tam si človek nenavyberá. Čo bude pre nás dôležité, bude vyžrebovanie skupiny a poradie zápasov. Na to treba nastaviť celú logistiku tímu. Ja som osobne netrafil ani jedno meno súperov,“ vyjadril sa generálny sekretár SFZ Peter Palenčík. Program skupiny by mal byť známy v piatok.    

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport