Na hlavný obsah

Lengvarský sa vrátil na Slovensko, k dovolenke sa nevyjadril

Letisko opustil bočným východom.

Minister zdravotníctva sa vrátil z exotickej dovolenky, za ktorú ho kritizovala opozícia, aj šéf OĽANO Igor Matovič. Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) strávil Silvestrovský pobyt v Ománe. Jeho prílet sprevádzali tajnosti. Z letiska odišiel bočným východom a vyhol sa tak verejnosti.

Lietadlo z Ománu pristálo krátko po 20.00 hodine na bratislavskom letisku. Viezlo 140 pasažierov vrátane ministra zdravotníctva.

Cestovanie do zahraničia nie je zakázané. Kancelária, ktorá zájazd organizovala, navyše uvádza, že Omán je z epidemického hľadiska 16-krát bezpečnejšou krajinou ako Slovensko a môžu tam prísť iba zaočkovaní turisti.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Všetci klienti boli pred odletom do Ománu, hoci to nebola podmienka ománskej strany, otestovaní PCR testami, všetci negatívni, následne v hoteli bola vyhradená časť iba pre našu skupinu. Stále sa pohybovali v tej uzatvorenej bubline a aj pred odletom boli testovaní PCR testami,“ uviedol manažér cestovnej kancelárie BUBO Jozef Zelizňák.

Na letisku čakali na ministra novinári i niekoľko kritikov pandemických opatrení.

Do príletovej haly postupne prichádzali dovolenkári, no minister medzi nimi nebol. Podľa informácií RTVS sa dal priamo z pristávacej dráhy odviezť autom a letisko opustil bočným východom.

„Minister priletel lietadlom spolu s ďalšími turistami, a následne takisto, štandardnou cestou, ale teda nie spolu s ďalšími turistami, išiel domov. Aj vzhľadom na ochranu súkromia ministra a jeho manželky, ďalšie podrobnosti nebudeme poskytovať,“ povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Aj keď minister neporušil žiadne platné opatrenia, za dovolenku si vyslúžil kritiku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko