Na hlavný obsah

Premiér potvrdil nemenný postoj SR k anexii Krymu, pripomína to i členom vlády

Reagoval tak na vyhlásenia Richarda Sulíka.

Premiér potvrdil nemenný postoj SR k anexii Krymu, pripomína to i členom vlády
Na snímke premiér Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Premiér SR Eduard Heger (OĽANO) potvrdil postoj Slovenskej republiky k anexii Krymu a uvaleniu sankcií na Ruskú federáciu.

Uviedol, že odsúdenie anexie je oficiálna línia zahraničnej politiky Slovenskej republiky, na ktorej sa nič nezmenilo a je záväzná pre členov vlády.

„Chcem ubezpečiť ukrajinskú stranu, že slovenská vláda nebude vyvíjať žiadne politické ani ekonomické aktivity, ktoré by ospravedlňovali hrubé porušenie medzinárodného práva a rozbíjali koalíciu štátov, ktorá počínanie Ruska odsudzuje,“ skonštatoval premiér.

Eduard Heger očakáva, že minister zahraničných vecí Ivan Korčok ako nominant strany SaS bude vzniknutú situáciu s predsedom strany SaS a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom v tomto duchu riešiť.

Strana SaS sa bráni, že dlhodobo odsudzuje anexiu Krymu, plne podporuje Ukrajinu a Sulík len vyslovil svoj predpoklad, že Rusko Krym nevráti. „Tento akt však považuje za porušenie medzinárodného práva. Má za to, že niektorých slovenských exportérov sankcie môžu postihovať. Strana SaS však v žiadnom prípade nespochybňuje ich politický účel,“ píše sa v stanovisku strany.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko