Na hlavný obsah

Štátny tajomník Kyseľ odstupuje z funkcie pre medializované obvinenia

Minister Vlčan jeho rozhodnutie víta.

Štátny tajomník Kyseľ odstupuje z funkcie pre medializované obvinenia
Štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva Milan Kyseľ. Foto: MPRV SR

Štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva Milan Kyseľ ponúkol šéfovi rezortu Samuelovi Vlčanovi (nom. OĽANO) svoju funkciu pre medializované obvinenia z údajných podvodných dotácií. Informovalo o tom ministerstvo v utorok (4. 1.).

Minister Vlčan v reakcii uviedol, že jeho krok vníma ako prejav vysokej politickej kultúry a poďakoval mu za jeho pôsobenie vo funkcii.

„Naša kontrola síce nezistila žiadne rozpory a pochybenie v procesoch, na ministerstvo sa však zniesla tvrdá kritika. Celá situácia sa navyše stala predmetom politického osočovania zo strany opozície a rôznych záujmových skupín, či jednotlivcov, ktorým nevyhovuje, že sa zo všetkých síl snažíme rezort očistiť od nánosov korupcie a netransparentnosti,“ vysvetlil minister.

Aj premiér Eduard Heger (OĽANO) považuje Kyseľovo rozhodnutie za dôležité gesto. V najbližšej dobe očakáva od Vlčana návrh na vymenovanie nového tajomníka.

„Agrorezort je ťažko skúšaný a pre minulé vládne garnitúry bol len korisťou. Musíme dôsledne chrániť krehkú dôveru, ktorú si postupne získava nielen na Slovensku, ale aj v medzinárodných inštitúciách,“ zdôraznil premiér.

  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko