Na hlavný obsah

Teplo v Humennom zadotuje mesto. Ľuďom hrozí rapídne zvýšenie ceny

Bez zásahu zastupiteľstva by stúpla o 50 %.

Humenčanom s cenou tepla pomôže mesto dotáciou. Obyvateľom hrozilo zvýšenie ceny o stovky eur ročne. Radnica preto prehodnocuje aj koncepciu vykurovania, lebo dotácia je len krátkodobé riešenie. Obrátili sa aj na ministerstvo hospodárstva. 

Predseda vlastníkov bytov na Třebíčskej ulici Vladislav Babjak už teraz cíti, že najmä dôchodcovia na teple aj teplej vode šetria. „Tí ľudia netopia, všetko je chladné, spotreba vody je extrémne nízka, a to teraz bude ešte horšie,“ poznamenal.

Pozrite si reportáž RTVS:

Podľa rozhodnutia regulačného úradu by Humenčania mohli ročne za teplo zaplatiť aj o 400 eur viac. Mesto chce dať toto rozhodnutie preskúmať generálnej prokuratúre.

„Sme zaťažení aj nákladmi, ktoré súvisia aj s rozvodom tepla po priemyselnom parku a toto chceme napadnúť,“ povedal konateľ Humenskej energetickej spoločnosti Martin Lichman.

Bez zásahu zastupiteľstva by cena tepla stúpla o 50 %. Poslanci schválili, že teplo pre obyvateľov zadotuje mesto a nárast bude o 15 % nižší. Poslanci však upozorňujú  na potrebu systematického riešenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny