Na hlavný obsah

V Banskej Bystrici čakali seniori v rade na očkovanie aj dve hodiny

Problém spôsobila aktualizácia ambulantného systému.

Očkovanie v Banskej Bystrici v piatok (7. 1.) sprevádzal chaos. Niektorí seniori čakali v rade aj dve hodiny. Vedenie banskobystrického kraja sa odvoláva na Národné centrum zdravotníckych informácii, ktoré podľa samosprávy neskoro poslalo aktualizáciu systému, čo spôsobilo chaos.

Ľudia sa sťažovali na organizáciu očkovania. „Stojíme poctivo a zrazu príde hromada detí dopredu, čo je to za organizácia?“ pýta sa čakajúca na očkovanie.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Banskobystrický samosprávny kraj sa za vzniknutú situáciu ospravedlnil. Problém spôsobila aktualizácia ambulantného systému.

Národné centrum zdravotníckych informácii ju podľa vedenia kraja poslalo neskoro – podvečer pred štátnym sviatkom. Do piatkového (7. 1.) rána tak systém nestihli aktualizovať.

„Z toho dôvodu nie sme schopní očkovať simultánne deti aj dospelých. Systém nám neumožňuje prepínať medzi šaržami, musíme to robiť manuálne, čo znamená, že tam vznikajú časové prestoje a ľudia musia dlho čakať,“ uviedla hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja Lenka Štepáneková. Situácia by sa už zopakovať nemala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny