Na hlavný obsah

V roku 2022 sa neotvorí žiaden nový úsek diaľnice, ich výstavba však pokračuje

Dlhodobým problémom sú úseky D1.

Diaľnice sa tento rok budú stavať, ale žiadny nový úsek štát neotvorí. Minister dopravy Andrej Doležal (nom. Sme rodina) predstavil, čo sa bude diať v jeho rezorte tento rok aj v rámci siete autostrád. Dlhodobo problematické časti diaľnice D1 zostanú problémom aj naďalej, hrozí predĺženie a predraženie stavieb.

Na prepojenie Bratislavy s Košicami diaľnicou treba dobudovať ešte tri úseky. Dva z nich sú už niekoľko rokov vo výstavbe. Konkrétne ide o úseky Hubová – Ivachnová pri Ružomberku a Lietavská Lúčka – Dubná Skala, vrátane tunela Višňové. Pôvodne mali byť tieto stavby hotové koncom budúceho roka, no už teraz je takmer isté, že termín dokončenia sa oneskorí.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Verím, že výstavba úseku Hubová – Ivachnová bude pokračovať, aj keď tam hrozia aj čiernejšie scenáre. Višňové, tak, ako to naznačil zhotoviteľ, Skanska, tak zatiaľ sa bavíme o omeškaní dlhom rádovo mesiace, konkrétne 3, možno 6,“ povedal minister dopravy.

Do tretice ide o úsek Turany – Hubová. Ten je teraz len vo fáze príprav. Proti výstavbe tohto úseku sú ekologickí aktivisti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko