Na hlavný obsah

Francúzske úrady v oblasti Lamanšského prielivu zastavili ruskú nákladnú loď

Zadržali ju na základe možného porušenia sankcií proti Rusku.

Francúzske úrady v oblasti Lamanšského prielivu zastavili ruskú nákladnú loď
Policajné auto parkuje pri pobreží v meste Wimereux pri severofrancúzskom Calais. Foto: TASR

Francúzske námorné sily v noci na sobotu (26. 2.) v Lamanšskom prielive zadržali nákladnú loď nesúcu automobily, ktorá smerovala do ruského mesta Petrohrad. Loď zadržali na základe možného porušenia sankcií, ktoré Európska únia zaviedla proti Rusku. TASR tom informuje na základe správ prevzatých od agentúry AFP a stanice BBC.

Loď plaviacu sa pod ruskou vlajkou, ktorá vyplávala z francúzskeho mesta Rouen, francúzske sily eskortovali do prístavného mesta Boulogne-sur-Mer na severe Francúzska, píše AFP s odvolaním sa na francúzske úrady.

Zastavená nákladná loď by podľa vyjadrenia francúzskych úradov mohla mať spojitosť s ruskými záujmami, proti ktorým sú namierené sankcie EÚ, píše AFP.

„Na žiadosť francúzskej vlády bola loď prevezená do francúzskeho prístavu, pretože je podozrivá z toho, že patrí spoločnosti, na ktorú sa zameriavajú sankcie EÚ proti Moskve. Francúzske pohraničné sily v súčasnosti nákladnú loď vyšetrujú,“ uviedol jeden z predstaviteľov pre BBC.

Ruské veľvyslanectvo vo Francúzsku žiada od francúzskych úradov vysvetlenie incidentu, píše BBC s odvolaním sa na správy ruských médií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet