Na hlavný obsah

Gröhling: Počet žiakov, ktorí sa vzdelávajú prezenčne, sa zvýšil

Poklesol aj podiel pozitívnych samotestov.

Gröhling: Počet žiakov, ktorí sa vzdelávajú prezenčne, sa zvýšil
Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR

Prezenčne sa počas uplynulého týždňa vzdelávalo 84,6 % žiakov a dištančne 15,4 % žiakov. Oznámil to v stredu (9. 2.) minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Spresnil, že počet žiakov v dištančnom vzdelávaní prvýkrát od januára poklesol.

K tejto zmene podľa ministra prispela aj karanténa skrátená na päť dní. Aktuálne sa tak žiaci rýchlejšie vracajú do tried a počet žiakov, ktorí sa vzdelávajú v škole, rastie.

Rezort oznámil aj to, že poklesol podiel pozitívnych samotestov. Zo 617 256 vykonaných testov bolo pozitívnych 2,9 %. Ide pritom o druhý najvyšší počet samotestov urobených v školstve za týždeň.

„Od januára sme zaznamenali prvý výrazný nárast žiakov v prezenčnom vzdelávaní. Sú to veľmi dobré správy pre školstvo. Teší nás, že aj vďaka kratšej karanténe, ktorá aktuálne trvá len päť dní, sa žiaci čo najrýchlejšie vracajú naspäť do tried. Rovnako klesá aj pozitivita vykonaných samotestov,“ uviedol Gröhling.

Poklesol tiež podiel žiakov, u ktorých evidujú ochorenie COVID-19. Ide o žiakov, ktorí majú ochorenie potvrdené cez oficiálne vykonaný test. Celkovo je to 2,7 % žiakov. Covid eviduje rezort školstva u 5,1 % zamestnancov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko