Na hlavný obsah

Jeden z výbuchov po ruskom útoku bol aj blízko slovenských hraníc

Slovenské bezpečnostné zložky situáciu vyhodnocujú.

Jeden z útokov ruskej armády bol od slovensko-ukrajinskej hranice vzdialený len niečo vyše 100 kilometrov. Slovenské bezpečnostné zložky túto situáciu vyhodnocujú.

Vojenskí odborníci tvrdia, že Slovensku útok nehrozí, keďže sme členom NATO – to by si Rusko poštvalo voči sebe všetkých spojencov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Zásadným cieľom je určite zhodiť vládu na Ukrajine a následne predpokladáme tiež pripojiť Ukrajinu k Ruskej federácii,“ uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Podľa českého generála tomu nasvedčuje aj postup ruskej armády, taktiež aj vojenské ciele, ktoré začala atakovať ako prvé. Očakáva, že od Vladimíra Putina príde väčšia operácia.

„To, čo zatiaľ robí, je klasický scenár veľkej vojenskej operácie, ktorá má vyčistiť vzduch pre to, aby mohla pokračovať nerušene letecká operácia, ktorá prikryje potom tú pozemnú operáciu,“ hovorí Petr Pavel, bývalý predseda vojenského výboru NATO.

Okrem vyhodnocovania bezpečnostnej situácie, sa naša krajinu musí prioritne pripraviť na migračnú vlnu. Čím viac ukrajinského územia Rusko zaberie, tým hrozí väčšie množstvo utečencov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet