Na hlavný obsah

Jedného z nezvestných z trajektu, ktorý horel pri ostrove Korfu, našli živého

Hľadá sa ešte 11 ľudí.

Jedného z nezvestných z trajektu, ktorý horel pri ostrove Korfu, našli živého
Hasiči snažiaci sa zahasiť plamene na trajekte pri gréckom ostrove Korfu. Foto: ČTK/ABACA

Záchranári našli živého jedného z nezvestných na talianskom trajekte, na ktorom neďaleko gréckeho Korfu vypukol požiar. Informovalo o tom v nedeľu
(20. 2.) grécke ministerstvo, pod ktoré spadá lodná doprava. Podľa prevádzkovateľa trajektu a gréckych úradov sa stále nezvestných 11 cestujúcich. Podľa agentúry AFP ide o vodičov kamiónov z Bulharska, Grécka, Turecka a Litvy.

Požiar na palube lode Euroferry Olympia talianskej spoločnosti Grimaldi sa začal v piatok za úsvitu, dve hodiny po vyplávaní z gréckeho mesta Igumenitsa. Grécka pobrežná stráž v piatok (18. 2.) zachránila 280 z 292 cestujúcich a členov posádky.

Záchranári objavili nezvestného v nedeľu na chrbte plavidla, keď loď vliekli k brehu, uviedla pobrežná stráž. Na záberoch gréckej televízie bolo vidieť muža, ktorý zostupoval po rebríku z plavidla na vlečný čln, ktorý k nemu bol priviazaný.

Incident sa vyšetruje. Podľa viacerých zhodných vyhlásení sa mohol požiar rozšíriť z jedného nákladného vozidla zaparkovaného v nákladovom priestore. Vodiči kamiónov v rozhovore s televíziou ERT uviedli, že niektorí z nich radšej spia vo svojich vozidlách ako v preplnených kabínach trajektov. Dvaja Afganci z radov zachránených neboli na zozname cestujúcich, uviedla pobrežná stráž.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet