Na hlavný obsah

Na Slovensku prestáva platiť núdzový stav

Vláda ho vyhlásila ešte 25. novembra minulého roka.

Núdzový stav sa na Slovensku v utorok 22. februára skončil. Vládna koalícia ho predlžovať nechce. Omikronová vlna koronavírusu je na ústupe.

Pre rekordne vysoké čísla pozitívne testovaných vyhlásila vláda od 25. novembra minulého roka núdzový stav. Utorkovou polnocou po 90 dňoch vypršal. Koaličné strany ho predlžovať nechcú.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Naša strana je za to, aby sme postupne rušili už všetky obmedzenia, ktoré máme, či už sú to kapacitné obmedzenia pri kultúrnych, športových podujatiach, pri bohoslužbách a takisto zdobrovoľnenie nosenia rúšok,“ uviedla predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová.

„Po debate s ministrom zdravotníctva je nám jasné, že napríklad rúška, respektíve respirátory v interiéri ešte nejaký čas ostanú, ale čo sa týka prevádzok a týchto opatrení týkajúcich sa služieb, tak to by malo skončiť,“ doplnil predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Peter Pčolinský.

„Myslím si, že teraz skončíme a vybavené,“ vyhlásil predseda OĽANO Igor Matovič.

„Ten núdzový stav skončí, a to je dobré a dúfam, že už to bude s celou tou koronou za nami,“ pridal sa predseda SaS Richard Sulík.

Už na budúci týždeň začne Slovensko po vzore iných krajín uvoľňovať protipandemické opatrenia. Ľudia sa už nebudú musieť preukazovať covidovými pasmi a zrušia sa aj režimy OTP, OP aj OP +. Pandémia sa však ešte neskončila. Naďalej zostáva v platnosti mimoriadna situácia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko