Na hlavný obsah

Polícia vzniesla obvinenie v prípade šikany dievčaťa v Miloslavove

Informoval hovorca generálnej prokuratúry.

Polícia vzniesla obvinenie v prípade šikany dievčaťa v Miloslavove
Ilustračné foto - policajné auto. Foto: Facebook/Polícia SR

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vzniesol obvinenie voči mladistvej E.M. za prečin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva. Informoval o tom v piatok (25. 2.) hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

Dozorová prokurátorka označila vznesené obvinenie za zákonné a dôvodné. Znalecké posudzovanie v odbore zdravotníctva a psychológie už ukončili.

„Na základe pokynu dozorovej prokurátorky bude pribratý do konania znalec z odboru zdravotníctva – odvetvia psychiatrie, za účelom posúdenia následkov na duševnom zdraví maloletej poškodenej A. N., teda či trpí posttraumatickou stresovou poruchou, čo by v prípade potvrdenia malo vplyv aj na sprísnenie právnej kvalifikácie,“ priblížil Skladan.

Prokuratúra koná aj prostredníctvom príslušného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý preveruje pomery v rodinách maloletých osôb, ktoré by mohli mať účasť na skutku.

„Rozhodnutím príslušného súdu bolo začiatkom mesiaca február 2022 nariadené neodkladné opatrenie o umiestnení maloletého M. D. do špecializovaného diagnostického zariadenia,“ uzavrel Skladan.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko