Na hlavný obsah

Ruskí vojaci prenikli do Charkova

Vojenské vozne sa pohybujú po uliciach.

Ruskí vojaci prenikli do Charkova
Na snímke ruskí vojaci v Charkove a horiace vozidlo. Foto: twitter

Ruským vojakom sa podarilo preniknúť do ukrajinského mesta Charkov, informoval poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Heraščenko, ktorého citovala agentúra Reuters. Podľa ukrajinskej agentúry Unian sa v meste odohrávajú pouličné boje.

Podľa Heraščenka videli techniku ruskej armády v uliciach Charkova na severovýchode Ukrajiny. Video, ktoré zverejnil poradca, ukazuje niekoľko ľahkých vojenských vozňov nasledovaných nákladnými autami, ktoré sa pohybujú po jednej z ulíc. Na iných záberoch jedno z ruských vozidiel horí.

Regionálny guvernér Oleh Sinegubov na twitteri uviedol, že ukrajinské sily v Charkove bojujú proti ruským vojakom. „Ľahké vojenské vozidlá ruského nepriateľa prenikli do Charkova – vrátane centra mesta,“ uviedol Sinegubov. „Ukrajinské ozbrojené sily nepriateľa ničia. Žiadame civilistov, aby nevychádzali von,“ doplnil.

Ukrajinská armáda v noci oznámila, že pri meste zastavila tvrdý ruský útok. Podľa Unianu pri bojoch v okolí Charkova začal horieť plynovod, ktorý vyhodili do povetria ruskí vojaci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet