Na hlavný obsah

SHMÚ vydal výstrahy pred silným vetrom na horách

Hydrologická výstraha platí pre Michalovce.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na pondelok (21. 2.) meteorologické výstrahy 2. stupňa pred silným vetrom na horách (na mape vyznačené oranžovou farbou) pre okresy Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Brezno. Vietor tu môže dosahovať rýchlosť až 44 metrov za sekundu.

Výstrahy prvého stupňa (na mape vyznačené oranžovou farbou) pred vetrom platia pre okolité okresy, najmä sever krajiny, ale aj pre väčšinu západného Slovenska.

Výstrahy SHMÚ
Výstrahy SHMÚ pred silným vetrom na pondelok 21. februára.Foto: SHMÚ
Foto: SHMÚ

SHMÚ vydal aj hydrologickú výstrahu druhého stupňa, a to pre okres Michalovce pre povodeň z topiaceho sa snehu a dažďa.

„Vzhľadom na spadnuté zrážky a výrazný vzostup vodných stavov na ukrajinskej časti povodia je predpoklad vzostupu vodných hladín na Latorici, s možnosťou dosiahnutia, resp. prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ píšu meteorológovia.

V pondelok bude oblačno až zamračené a na mnohých miestach dážď, dážď so snehom alebo prehánky, od cca 900 m sneženie. Ojedinele sa vyskytnú aj búrky. Najvyššia denná teplota bude 3 až 8 stupňov Celzia, v južnej polovici západného a ojedinele aj na juhu stredného a východného Slovenska do 11 stupňov Celzia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko