Na hlavný obsah

V hokejovom kádri SR je po Cehlárikovi ďalší pozitívny hráč

Pozitívny test mal aj Lašák.

V hokejovom kádri SR je po Cehlárikovi ďalší pozitívny hráč
Na snímke slovenský hokejista Michal Krištof (vľavo) spolu s ďalšími reprezentačnými spoluhráčmi. Foto: TASR

V kádri slovenskej hokejovej reprezentácie pribudol deň pred stredajším odletom na ZOH do Pekingu ďalší koronavírusový prípad. Pozitívny test mal aj útočník Michal Krištof. Pozitívny výsledok naďalej vykazuje Peter Cehlárik, o ktorého infekcii informovalo vedenie tímu už v pondelok (31. 1.).

Z realizačného tímu pozitívne testovali v bratislavskej „bubline“ trénera brankárov Jána Lašáka.

„Po pretestovaní nám pribudli dva prípady. Pozitívny bol Mišo Krištof, ale jeho nálož infekčnosti je celkom uspokojivá. Pozitívny výsledok má stále aj Peter Cehlárik. Rovnako pozitívny test mal aj náš kolega z realizačného tímu Ján Lašák, má však celkom nízku nálož. Hovoril som s ním, nejaví prakticky žiadne príznaky, cíti sa na 99 percent zdravý, má len mikroúnavu,“ uviedol v utorok (1. 2.) asistent generálneho manažéra Oto Haščák.

Podľa neho vedenie tímu ani v tejto situácii nepanikári: „Situáciu posudzujeme z hodiny na hodinu, sme trpezliví v tom, ako budeme postupovať. Aj dnes sme posunuli tréning, aby sme vedeli ešte pred ním výsledky ranných testov. Trénovať pôjdu iba hráči, ktorí budú negatívni a budú mať nálož, ktorá zodpovedá pravidlám MOV.“

Podľa Haščáka mal pri testoch vyššie hodnoty aj obranca Mário Grman: „Momentálne sa skúma, či je covid u neho v končiacej alebo začínajúcej fáze. Je v pozícii, že nebude môcť dnes trénovať, respektíve čakáme na výsledok ďalšieho testu.“

Pred odletom je potrebná u hráčov päťdňová karanténa a štyri negatívne testy na koronavírus. Pri absencii Cehlárika a Krištofa by malo v stredu (2. 2.) odletieť 19 hráčov. Vedenie reprezentácie sa pripravuje na všetky možnosti, aj na scenár, že Cehlárik a s Krištofom nebudú môcť hrať na ZOH.

„Sú to dvaja hráči zo základnej zostavy, ktorí sú pre nás prioritní. Pripravujeme sa aj na druhý scenár, že by s nami neodcestovali. Potom by sme riešili náhradníkov. Zatiaľ by som ich mená nechcel prezradiť. Sme však stále trpezliví,“ zdôraznil Haščák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport