Na hlavný obsah

V parlamente pokračuje schôdza o odvolávaní ministra vnútra Mikulca

Začala sa už v piatok.

V parlamente pokračuje schôdza o odvolávaní ministra vnútra Mikulca
Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) počas mimoriadnej schôdze Národnej rady SR k návrhu na jeho odvolanie z funkcie 18. februára 2022 v Bratislave. Foto: TASR

Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR o odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), ktorá sa začala ešte v piatok (18. 2.), pokračovala aj v utorok (22. 2.) a poslanci rokujú aj v stredu (23. 2.). Do rozpravy bolo v stredu prihlásených stále viac ako 10 rečníkov, a tak zatiaľ nie je známe, kedy sa bude o návrhu na odvolanie ministra hlasovať.

Za rečníckym pultom sa od piatka vystriedali Robert Fico (Smer-SD), minister financií a líder najsilnejšieho koaličného hnutia OĽANO Igor Matovič, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, ale aj samotný odvolávaný minister Mikulec.

V utorok Mikulca kritizovala aj bývalá ministerka vnútra Denisa Saková (nezaradená), podľa ktorej sa Mikulcovi „rezort rozpadá pod rukami“. Minister vnútra ani žiaden iný člen vlády však v utorok pri rozprave v pléne parlamentu neboli prítomní.

Z uznesenia GP v trestnej veci obvinenej skupiny vyšetrovateľov NAKA zo zneužívania právomocí verejného činiteľa čítali v pléne NR SR počas rozpravy k Mikulcovmu odvolávaniu podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár i ostatní poslanci opozície.

Tá okrem vlády a Mikulca kritizovala aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Tá podľa nej mala vyjadriť názor k uzneseniu generálnej prokuratúry a k predmetným odposluchom vyšetrovateľov, ktorých si mala zastať v čase, keď ich zadržali.

Podľa odposluchov sa mali vyšetrovatelia vulgárne vyjadrovať na adresu vyšetrovateľky Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Diany Santusovej, mali sa jej tiež vyhrážať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko