Na hlavný obsah

ZOH 2022: Česi zdolali Švajčiarov až po nájazdoch

V riadnom hracom čase bolo 1:1.

ZOH 2022: Česi zdolali Švajčiarov až po nájazdoch
Na snímke v popredí český reprezentant oslavuje so striedačkou gól v zápase B-skupiny olympijského turnaja v hokeji mužov Česko - Švajčiarsko na ZOH 2022. Foto: TASR/AP

Hokejisti Česka zvíťazili v piatok (11. 2.) vo svojom druhom zápase na ZOH v Pekingu nad Švajčiarskom 2:1 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Rozhodujúci premenil David Krejčí.

Česi uzavrú svoje účinkovanie v základnej skupine zápasom s tímom Ruského olympijského výboru, ktorý je na programe v sobotu (12. 2.) o 14.10 h SEČ. Švajčiari budú hrať v rovnakom čase s Dánskom.

Česi mali lepší vstup do zápasu, v 3. minúte sa dostali k presilovke, no skóre otvorili tesne po nej. Smejkal aj s nešťastným prispením švajčiarskeho obrancu Webera dostal puk do Genoniho bránky – 1:0.

Aj z prvej presilovky Švajčiarov vyplynul gól, keď Haas pretlačil puk za Hrubca – 1:1. Česi boli v prvej tretine strelecky aktívnejší, ale Švajčiarov povzbudil vyrovnávajúci gól, po ktorom vyrovnali hru.

Druhá časť priniesla vyrovnaný hokej, v ktorom si tímy dávali pozor na defenzívu aj fauly. Hráči sa dostávali iba k zakončeniam z nie príliš nebezpečných pozícií a na udržaní nerozhodného výsledku mali podiel aj obaja brankári.

V úvode tretej tretiny boli ofenzívne aktívnejší Česi. Ani v jej ďalšom priebehu však nedokázali skórovať a nepodarilo sa to ani Švajčiarom. Vyrovnaný zápas pokračoval v predĺžení, ale aj v ňom brankári viackrát podržali svoje tímy.

V samostatných nájazdoch bol úspešný iba David Krejčí, ktorý rozhodol o víťazstve Česka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport