Na hlavný obsah

ZOH 2022: Dáni sa v súboji s Českom postarali o prvé prekvapenie hokejového turnaja

Česi zakopli hneď v prvom zápase.

ZOH 2022: Dáni sa v súboji s Českom postarali o prvé prekvapenie hokejového turnaja
Snímka zo zápasu Dánsko -Česko na ZOH 2022. Foto: SITA/AP

Hokejisti Dánska zvíťazili vo svojom prvom zápase v B-skupine olympijského turnaja v Pekingu nad Českom 2:1.

Góly víťazného tímu strelili v 1. tretine Markus Lauridsen a z trestného strieľania Frans Nielsen, jediný gól Česka dosiahol kapitán Roman Červenka v prostrednej časti.

Česi nedokázali bodovať ani napriek výraznej streleckej prevahe 40:17. Na ďalší zápas nastúpia v piatok 11. februára o 9.40 SEČ proti Švajčiarsku, Dáni budú hrať v rovnaký deň o 5.10 SEČ s tímom Ruského olympijského výboru.

Česi boli v prvej tretine strelecky aktívnejší, často ohrozovali brankára Dahma, ale doplatili na slabú efektivitu. Dáni mali prvú veľkú príležitosť už v 2. minúte po úniku Storma a dlho sa nevedeli dostať do blízkosti brankára Hrubca.

V 12. minúte Česi nedostali puk z obranného pásma a strelu obrancu Markusa Lauridsena nešťastne tečoval Sobotka – 0:1. V 18. minúte Jeřábek fauloval Russella a z nariadeného trestného strieľania Frans Nielsen zvýšil na 0:2.

Česi vstúpili do druhej tretiny ideálne, keď kapitán Červenka strelou spoza obrancu prekonal Dahma – 1:2. Druhá tretina priniesla vyrovnanejší hokej, Dáni si už dávali väčší pozor na defenzívu a hoci sa Česi snažili o vyrovnanie, skóre sa nezmenilo.

Tretia tretina znovu priniesla výraznú aktivitu Čechov, ale napriek početnej streľbe si vypracovali iba minimum vyložených šancí. Najbližšie ku gólu boli počas hry bez brankára v závere zápasu, ale strelu obrancu Kundrátka zastavila žŕdka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport