Na hlavný obsah

Pri hromadnej nehode v USA sa zrazilo 80 vozidiel, šesť ľudí zomrelo

Zrážku spôsobila náhla snehová prehánka.

Pri hromadnej nehode v USA sa zrazilo 80 vozidiel, šesť ľudí zomrelo
Záchranári zasahujú pri hromadnej zrážke v americkej Pensylvánii. Foto: ČTK/AP

Pri pondelkovej (28. 3.) hromadnej nehode na diaľnici v Pensylvánii sa zrazilo spolu 80 vozidiel, pričom šesť ľudí prišlo o život, oznámila v stredu (30. 3.) miestna polícia.

Pôvodné predbežné informácie hovorili o troch mŕtvych a 40 až 60 havarovaných vozidlách. Zrážku spôsobila náhla snehová prehánka. Odpratávanie desiatok vozidiel trvalo dva dni, premávku na diaľnici obnovili až od stredajšej polnoci miestneho času.

Podľa polície sa zrazilo na zasneženom úseku diaľnice 41 osobných vozidiel a 39 ďalších vrátane kamiónov. 

Na záberoch vyhotovených svedkami nehody je vidieť niekoľko havarovaných nákladných a osobných áut, do ktorých pomerne vysokou rýchlosťou vrážajú ďalšie a ďalšie vozidlá pre slabú viditeľnosti.

Niektoré havarované autá tiež vzplanuli a podľa polície sa žiarom zapiekli do vozovky, čo výrazne predĺžilo čas potrebný na odpratanie následkov nehody. Miestne úrady tiež uviedli, že záchranári museli dôkladne prezrieť každé auto a zistiť, či v ňom nezostali ľudské pozostatky.

Vzhľadom na veľké množstvo vozidiel trvalo niekoľko dní, kým sa dostali ku konečnému počtu obetí. Do miestnych nemocníc odviezli záchranári celkovo 24 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet