Na hlavný obsah

Kolíková apeluje na skoré vyšetrenie prípadu smrti Jozefa Chovanca

Znepokojuje ju únik informácií o prípade.

Kolíková apeluje na skoré vyšetrenie prípadu smrti Jozefa Chovanca
Na snímke ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková. Foto: TASR

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková v pondelok (28. 3.) poobede prijala veľvyslanca Belgického kráľovstva, Ghislaina d’Hoopa.

Hlavnou témou diskusie ministerky a veľvyslanca boli nedávne udalosti a vývoj situácie v trestnom konaní v Belgicku vo veci úmrtia slovenského občana, Jozefa Chovanca, najmä pokiaľ ide o úniky z vyšetrovacích spisov.

„V nadväznosti na pomalý vývoj vo vyšetrovaní, ktoré trvá už viac ako 4 roky a vzhľadom na fakt, že doteraz nebola vznesená ani len obžaloba vo veci úmrtia, sa ministerka spravodlivosti Mária Kolíková rozhodla pozvať na stretnutie belgického veľvyslanca Ghislaina d’Hoopa,“ uviedol hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla.

Podľa jeho slov Kolíková veľvyslancovi odovzdala list pre belgického ministra spravodlivosti Vincenta Van Quickenborna.

Znepokojuje ju priebeh vyšetrovania

Ministerka spravodlivosti v ňom „dôrazne vyjadrila znepokojenie nad priebehom vyšetrovania, jeho dĺžkou, ako aj únikmi informácií do médií, ktoré naznačovali, že si pán Chovanec spôsobil smrť sám,“ priblížil Bubla.

Kolíková prejavila obavy, že tieto úniky informácií by mohli prispieť k budovaniu nesprávneho dojmu a ovplyvňovaniu verejnej mienky o prípade.

V liste ministerka apeluje na belgického ministra, aby tamojšie orgány vyšetrili prípad čo najskôr a aby všetky dôkazy boli posúdené čo najobjektívnejšie, aby nemohli vzniknúť žiadne pochybnosti o nezávislosti a nestrannosti trestného konania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko