Na hlavný obsah

Vodič udrel policajta tabuľkou ŠPZ, vyšetrovateľ ho už obvinil

Incident sa stal v Bratislave.

Vodič udrel policajta tabuľkou ŠPZ, vyšetrovateľ ho už obvinil
Na snímke značka ŠPZ. Foto: TASR

Netradičný incident museli v piatok (4. 3.) riešiť policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky v Bratislave. Tí spozorovali, ako 52-ročný vodič jazdil na aute cez chodník a trávu. Napokon zastavil na mieste pre zdravotne znevýhodnených.

Polícia SR na sociálnej sieti informovala, že vodič nesúhlasil s blokovým konaním, a tak ho policajti poučili o tom, že sú v zmysle zákona v tomto prípade oprávnení zadržať mu tabuľky s evidenčným číslom.

„Keď došlo k samotnému demontovaniu predmetných tabuliek z jeho vozidla, 52-ročný vodič sa rozhodol, že aj on odmontuje tabuľky s evidenčným číslom zo služobného vozidla polície. Následne vodič vytrhol tabuľky s evidenčným číslom z rúk policajta a odmietol ich vrátiť naspäť policajtom,“ priblížila polícia.

Policajt následne vodičovi zobral tabuľky, pričom situácia sa zopakovala ešte raz. Vodič sa potom zahnal s tabuľkami po policajtoch, jedného z nich udrel. „Nakoniec policajti použili voči vodičovi donucovacie prostriedky a obmedzili ho na osobnej slobode,“ dodala polícia.

Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva PZ Bratislava II. už obvinil 52-ročného vodiča z prečinu útoku na verejného činiteľa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny