Na hlavný obsah

Zelenskyj: Bombardovaním Kremeľ neovládne Ukrajinu

Celý svet Ukrajincov obdivuje, uviedol.

Zelenskyj: Bombardovaním Kremeľ neovládne Ukrajinu
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovorí. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že za šesť dní invázie prišlo Rusko skoro o 6 000 vojakov a že Kremeľ nedokáže Ukrajinu ovládnuť bombami a náletmi.

„Tento úder dokazuje, že pre mnohých ľudí v Rusku je náš Kyjev úplne cudzí,“ povedal Zelenskyj o utorkovom (1. 3.) zásahu pamätníka v rokline Babyn Jar ruskou raketou. „Nevedia nič o Kyjeve, o našej histórii. Ale všetci dostali rozkaz vymazať naše dejiny, našu krajinu, vymazať nás všetkých,“ dodal podľa agentúry Reuters.

V rokline Babyn Jar pri Kyjeve počas druhej svetovej vojny nemecké okupačné jednotky spolu s ukrajinskými kolaborantmi zavraždili desaťtisíce Židov, Rómov, Ukrajincov i Rusov.

„Sedem nocí skoro nespíme. Alebo spíme v úzkostiach. Moji drahí, príde čas, keď budeme môcť spať. Až bude po vojne. Po víťazstve,“ povedal prezident podľa denníka Ukrajinska pravda a vyzval spoluobčanov, aby sa starali o svojich blízkych a priateľov.

„Celý svet Ukrajincov obdivuje. Ukrajinci sa stali symbolom neporaziteľnosti. Symbolom toho, že ľudia v akejkoľvek krajine sa môžu kedykoľvek stať najlepšími ľuďmi na svete,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet