Na hlavný obsah

Francúzsko si predvolalo ruského veľvyslanca pre jeho príspevok o Buči

Príspevok bol neskôr vymazaný.

Francúzsko si predvolalo ruského veľvyslanca pre jeho príspevok o Buči
Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian. Foto: TASR/AP

Paríž si predvolal ruského veľvyslanca vo Francúzsku pre jeho príspevok na sociálnej sieti, v ktorom zľahčoval nález stoviek civilných obetí v ukrajinskom meste Buča. Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian to oznámil na twitteri.

„Tvárou v tvár neslušnosti a provokácii oznámenia ruského veľvyslanectva vo Francúzsku o excesoch v Buči som sa rozhodol predvolať si dnes ráno ruského veľvyslanca do (sídla ministerstva zahraničia na) Quai d ‚Orsay,“ napísal Le Drian.

Tvrdil, že snímky v meste Buča zachytáva filmový pľac

Ruské veľvyslanectvo zverejnilo záber rozbombardovanej ulice v Buči s vrakom tanku. Zábery zverejnili aj novinári, ktorí objavovali telá obetí v meste po tom, ako ho opustili ruské jednotky. Ambasáda snímku doplnila komentárom „Filmové kulisy, mesto Buča“. Príspevok bol neskôr vymazaný a už nie je dostupný.

Kým Západ nález v Buči označuje za masaker a zverstvo a viní z neho Rusko, Moskva opakovane odmietla, že by niesla vinu na smrti civilistov. Fotografie a videá z Buči má za zinscenovanú propagandu Západu určenú na diskreditáciu Ruska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet