Na hlavný obsah

Hlas-SD nezahlasuje za vydanie Fica do väzby

Pellegrini hovorí o zneužívaní polície na politický súboj.

Hlas-SD nezahlasuje za vydanie Fica do väzby
Na snímke predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Foto: TASR

Nezaradení poslanci z Hlasu-SD okolo ich lídra Petra Pellegriniho v prípade, že príde k hlasovaniu o vydaní Roberta Fica (Smer-SD) do väzby, nebudú hlasovať za. „Polícia sa na Slovensku zneužíva na politický súboj,“ povedal Pellegrini. Strana tak reagovala na stredajšie (20. 4.) obvinenie politikov Smeru-SD Roberta Fica a Roberta Kaliňáka.

„Sme presvedčení, že v tomto prípade nie je garantovaná spravodlivosť na Slovensku. Môže ísť o ďalší z prípadov, keď sa napokon preukáže nezákonnosť konania polície,“ povedal Pellegrini.

„Na základe toho, aké máme doteraz informácie a čo sa v tejto krajine pod taktovkou Igora Matoviča a Daniela Lipšica deje, Hlas-SD vydanie opozičného poslanca nepodporí,“ dodal.

Hlas-SD bude podľa svojho predsedu „pozorne sledovať dôkazy, na základe ktorých chcú zadržať parlamentnú opozíciu.“

Pellegrini sa vrátil k nahrávkam vyšetrovateľov NAKA, ktorí „mali spraviť Smer-SD zločineckou skupinou a úplne zničiť opozíciu“. Spochybnil tiež ich profesionalitu.

Rešpektujme prezumpciu neviny, hovorí Pellegrini

Uviedol tiež, že strana Hlas-SD je v tomto prípade rovnako, ako v každom inom, za to, aby sa rešpektovala prezumpcia neviny a na obvinených sa hľadelo ako na nevinných. „O vine a nevine musia rozhodovať nezávislé súdy,“ priblížil Pellegrini.

Líder Hlasu-SD obvinil koalíciu, že zadržanie Fica a exministra vnútra Kaliňáka využila „na prekrytie neschopnosti riešiť problémy so zdražovaním a pomocou obyvateľom.“

Myslí si, že expremiérovi a ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽANO) a špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi nejde o spravodlivosť. „Ide o túžbu zatvárať opozičných politikov a nepohodlných ľudí.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko