Na hlavný obsah

Pri ostreľovaní Charkova zomrelo najmenej 10 ľudí, tvrdí Kyjev

Ďalšie obete sú aj v iných mestách.

Pri ostreľovaní Charkova zomrelo najmenej 10 ľudí, tvrdí Kyjev
Nina Ševčenková plače nad telom svojho 15-ročného syna Artema Ševčenka, ktorý prišiel o život pri ruskom ostreľovaní v Charkove. Foto: TASR/AP

Pri ruskom ostreľovaní mesta Charkov na východe Ukrajiny zomrelo v piatok (15. 4.) najmenej desať ľudí, píše agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšiu krajskú prokuratúru. Podľa agentúry sa informácie nedali nezávisle overiť.

Najmenej 35 ďalších ľudí pri útokoch údajne utrpelo zranenia. Vo vyhlásení prokuratúry sa ďalej uvádza, že poškodených alebo zničených bolo aj niekoľko obytných domov na východnom predmestí Charkova.

Pri ostreľovaní Luhanskej oblasti na východe krajiny zomrel ďalší človek a traja utrpeli zranenia, oznámil jej gubernátor Serhij Hajdaj.

Pri mestách Lysyčansk a Severodoneck poškodili plynovod a mestá tak zostávajú bez plynu a bez vody, napísal Hajdaj na sociálnej sieti telegram. „Evakuujte sa, ak je to stále možné,“ vyzval obyvateľov.

Pre tých, ktorí sa chcú dostať z oblasti preč, pripravili evakuačné autobusy, dodal. Úrady nabádajú obyvateľov východu Ukrajiny na evakuáciu opakovane, ukrajinská armáda očakáva v najbližších dňoch v regióne tvrdý ruský útok.

Jedna osoba prišla o život a jedna utrpela zranenia pri nočnom útoku na malú dedinu blízko Poltavy, informoval gubernátor Poltavskej oblasti Dmytro Lunin.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet