Na hlavný obsah

Do vyhoreného domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi sa vracajú prví klienti

Rekonštrukčné práce si vyžiadali pol milióna eur.

Po necelých dvoch mesiacoch od ničivého požiaru v Domove dôchodcov v Spišskej Novej Vsi, sa späť do zariadenia vrátilo prvých 20 klientov. Existujúci domov dôchodcov sa tak podarilo čiastočne sprevádzkovať.

Penzisti sa zvítali so svojimi opatrovateľkami či zdravotnými sestrami. Po takmer dvoch mesiacoch sa vrátili do svojho domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi. Dočasne ich prichýlili Palotíni na sídlisku v meste.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Bolo tu dobre, ale doma najlepšie. Už sa teším, že zase ideme do svojho hniezdočka,” povedal klient domova.

„Budem so svojou spolubývajúcou na jednej izbe. Veľmi sa teším na to, že budeme spolu a že už bude tak, ako sme si nažívali predtým,” dodala klientka.

Do konca mája sa vrátia viacerí

„Presťahujeme klientov, potom ich veci a postupne všetko, čo sme tu mali. Matrace, ktoré sme mali na posteliach, lieky, kartotéku,” vysvetlila opatrovateľka v domove dôchodcov Janka Smoradová.

„Z pôvodného druhého oddelenia, spúšťame prvú polovičku, teda 20 ľudí. Do konca mája bude naspäť 40 až 50 ľudí,” povedal riaditeľ Domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi Štefan Šiška.

Rekonštrukčné práce si zatiaľ vyžiadali pol milióna eur. Mesto chce, aby ďalší jeden a pol milióna eur, ktorý ešte bude potrebný, preplatila poisťovňa. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko