Na hlavný obsah

Kandidátom SaS na predsedu Nitrianskeho kraja je Štefan Gregor

Je primátorom Šiah.

Kandidátom SaS na predsedu Nitrianskeho kraja je Štefan Gregor
Na snímke Štefan Gregor. Foto: TASR

Kandidátom strany SaS na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja je súčasný primátor Šiah Štefan Gregor. Strana SaS o tom informovala v pondelok (16. 5.) na tlačovej konferencii.

V prípade úspechu v jesenných voľbách sa chce Gregor venovať zefektívneniu stredného školstva i zlepšeniu dostupnosti zdravotnej ambulantnej starostlivosti v regióne. Sústrediť sa chce aj na zavádzanie integrovanej dopravy v kraji.

„NSK je okrem toho jediný kraj, ktorý nemá priame železničné prepojenie s hlavným mestom. Budeme hľadať všetky možnosti na to, aby sme dostali našich ľudí do Bratislavy rýchlym železničným spojením,“ uviedol.

Podľa jeho slov bude potrebné zlepšiť hospodárenie kraja „Ten má momentálne na účtoch viac ako 20 miliónov eur. Takéto hospodárenie možno v minulosti bolo úspechom, ale teraz určite nie,“ skonštatoval Gregor.

Podľa Sulíka robí kvalitnú prácu

Výber kandidátov do nadchádzajúcich komunálnych a regionálnych volieb berie SaS podľa jej predsedu Richarda Sulíka veľmi vážne.

„Aj preto nestaviame kandidátov všade. Štefana Gregora som spoznal v čase, keď bol primátorom mesta Šahy, kde robil takú kvalitnú prácu, že si ho obyvatelia mesta zvolili druhýkrát. Myslím si, že to hovorí veľa o tom, že tento náš kandidát je vhodný na to, aby viedol NSK. Hlavne tu v Nitre, kde predseda kraja dosiahol dôchodkový vek a evidentne tu príde k zmene,“ uviedol Sulík.

Ten zároveň kandidátovi SaS prisľúbil, že v prípade zvolenia bude mať plnú podporu ministerstva hospodárstva a školstva.

Kandidatúru na post predsedu NSK doteraz oficiálne oznámil Daniel Balko, ktorý je kandidátom bloku strán Spolu – občianska demokracia, Demokratická strana, Šanca a ODS – občianski demokrati Slovenska. Záujem kandidovať prejavil aj podpredseda NSK a poslanec Národnej rady SR za stranu Smer-SD Marián Kéry.

Za Kresťanskodemokratické hnutie sa o post predsedníčky NSK uchádza Martina Holečková. O post predsedu NSK sa uchádza aj riaditeľ Starého divadla Karola Spišáka v Nitre Martin Kusenda, ktorý kandiduje ako občiansky kandidát.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny