Na hlavný obsah

Koniec hazardu v Trenčíne? Mestskí poslanci mu vystavili stopku

Z hazardných hier plynú do mestskej kasy nemalé peniaze.

V Trenčíne dostal hazard stopku. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva. Hazardné hry sú podľa niektorých novodobou epidémiou a tragicky zasahujú do fungovania mnohých rodín.

V Trenčíne dostal hazard po hlasovaní poslancov červenú rovnako ako v Bratislave, Prešove či v Nitre. V krajskom meste sa kasíno nenachádza, no je tu 21 herní. Z nich plynú do mestského rozpočtu desaťtisíce eur.

„V minulom roku sme mali príjem z licencií do rozpočtu v tejto oblasti takmer 270 000 eur. Nie je to zanedbateľná čiastka, ale rozhodnutie 14 z 23 poslancov rešpektujeme,“ upresnila hovorkyňa mesta Erika Ságová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Závislosť na hazarde je tichou epidémiou. Ruinuje duševné zdravie, rozpočty rodín. Vklady v covidovom roku dosiahli 18,9 milióna eur,“ poznamenal mestský poslanec Peter Hošták, ktorý predložil návrh na rokovanie zastupiteľstva.

Podľa Asociácie zábavy a hier sa z kamenných prevádzok ľudia presunú do neregulovaného online sveta. Vyjadrili aj nespokojnosť s narýchlo vloženým bodom o regulácii hazardu do rokovania zastupiteľstva bez možnosti účasti v diskusii.

Nelegálny hazard podľa nich prekvitá práve v mestách, kde ho poslanci zakázali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny