Na hlavný obsah

Matovič vyjadril ľútosť nad výsledkom hlasovania o Ficovi. Hovorí o zakopnutí

Tvrdí, že zlyhali jednotlivci, nie hnutie.

Matovič vyjadril ľútosť nad výsledkom hlasovania o Ficovi. Hovorí o zakopnutí
Podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

Predseda hnutia OĽANO Igor Matovič na sociálnej sieti vyjadril ľútosť nad stredajším (4. 5.) výsledkom hlasovania parlamentu o súhlase s vydaním Roberta Fica (Smer-SD) na väzobné stíhanie.

„Včera sme však zakopli a mňa to veľmi mrzí. Dve z 50 našich poslancov sa rozhodli chrániť nenáležité výhody poslancov, ktoré im po našom zrušení imunity ešte ostali,“ napísal Matovič.

Dve poslankyňa OĽANO – Romana Tabák a Katarína Hatráková nesúhlasili s vydaním Fica na väzobné stíhanie. Tabák nehlasovala a Hatráková sa hlasovania zdržala.

Parlament nakoniec vydanie Fica neodsúhlasil. Za hlasovalo 74 poslancov, potrebných bolo 76 hlasov.

Obe poslankyne ešte v rovnaký deň vylúčili z poslaneckého klubu OĽANO.

Matovič: Zlyhali jednotlivci, nie hnutie

„Prosím o odpustenie a pochopenie, že zlyhali jednotlivci, nie hnutie, ktoré jediné v boji s korupciou dosiaľ nikdy neuhlo,“ dodal Matovič.

Zároveň zdôraznil, že je sklamaný z „z prospechárskej kampane SaS voči nášmu hnutiu.“

Predseda SaS Richard Sulík v stredu (4. 5.) reagoval na výsledky hlasovania statusom. „Toto je najväčšia prehra politickej kariéry lídra OĽANO. Už nikdy nebudú môcť hovoriť o boji proti korupcii,“ napísal.

Matovič vyhlásil, že zlyhanie poslankýň ušetrí Ficovi pár týždňov na slobode, no pred pokračovaním vyšetrovania ho to nechráni. „Keď nám to ale vyčíta strana a jej predseda, ktorí len kvôli svojmu egu povalili Radičovej vládu a vybavili 8 rokov vlády smeráckej mafie so všetkými tragickými následkami, je to až smutnosmiešne,“ uzavrel.

Predseda hnutia OĽANO však nespomína poslancov strany Sme rodina, ktorí rovnako nehlasovali za vydanie Fica na väzobné stíhanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko