Na hlavný obsah

MS 2022: Lotyši zdolali Nórov 3:2 a pripísali si prvé body

Nóri zostávajú s dvoma bodmi.

MS 2022: Lotyši zdolali Nórov 3:2 a pripísali si prvé body
Na snímke hráči Lotyšska oslavujú víťazstvo nad Nórskom. Foto: TASR

Lotyšskí hokejisti zdolali vo svojom treťom vystúpení v B-skupine na majstrovstvách sveta Nórov 3:2. O zisku troch bodov rozhodli v druhej tretine, ktorú vyhrali 2:0.

Lotyši odohrajú svoj štvrtý duel na MS vo štvrtok 19. mája od 19.20 h proti Čechom. Nóri budú mať za súpera Rakúšanov 18. mája o 15.20 h.

Lotyši po dvoch prehrách so silnejšími súpermi z Fínska nastúpili prvýkrát proti papierovo vyrovnanému protivníkovi a od úvodu ovládli ľadovú plochu. Prvého gólu sa dočkali v 15. min, keď Keniňš dokázal nájsť pasom cez troch brániacich hráčov na zadnej žrdi Abolsa a ten zblízka doklepol puk do siete.

Zápas mal vyrovnaný priebeh

Nóri sa v prvej tretine takmer výlučne bránili, navyše umožnili súperovi hrať tri presilovky a sami žiadnu nemali. Ihneď po skončení tretej presilovky však udreli. Lotyši sa vybrali striedať, Hoff po vyskočení z trestnej lavice naopak založil útočnú akciu, na ktorej konci bol Rosseli Olsen – 1.1.

Po zmene strán sa hralo svižne z oboch strán. Nóri si evidentne v šatni predsavzali hrať aktívnejšie. Ich rozlet však zastavila nedisciplinovanosť. V 27. min sa dopustili faulu hneď dvaja škandinávski hráči zároveň, Hoffov zákrok nohou na Rihardsa Bukartsa dokonca arbitri po konzultácii s videorozhodcom ohodnotili trestom 5 min + do konca zápasu.

Lotyši dlhú presilovku o dvoch hráčov  zužitkovali zásluhou Jelisejevsa. Nedlho po jej skončení ich navyše zarmútil Roberts Bukarts, ktorý v 34. min namieril presne do vinkla.

V tretej tretine ukázali severania svoju nezlomnosť. Znížiť na rozdiel jediného gólu sa im podarilo v 48. min zásluhou Krogdahla pri avizovanej presilovke a so šiestimi hráčmi z poľa na ľade. Nóri si následne vytvorili výrazný tlak a šesť a pol minúty pred koncom si tréner Lotyšov Harijs Vitoliňš musel vziať oddychový čas. Pobaltské mužstvo sa však v závere ubránilo a vybojovalo prvý výhru na turnaji.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport