Na hlavný obsah

Neznámy páchateľ rozbil starostovi auto, do kapoty zaťal sekeru

Z miesta činu utiekol na bicykli.

Neznámy páchateľ rozbil starostovi auto, do kapoty zaťal sekeru
Ilustračné foto - policajné auto. Foto: Facebook/Polícia SR

Vybité okná a zaťatá sekera v kapote vozidla. Páchateľ v nočných hodinách rozbil súkromné auto starostovi obce Párnica v okrese Dolný Kubín. Tvrdí, že útok súvisí s výkonom jeho práce. Podľa združenia samospráv sa agresivita namierená proti starostom stupňuje s prichádzajúcimi voľbami.

Rodinné auto mali zaparkované pred súkromným domom. Páchateľ prekonal plot a dostal sa do dvora. Sekerou rozbil čelné sklo, tri bočné a zadné sklo. Potom ju zasekol do kapoty auta. Hluk zobudil aj susedov.

„S veľkým prekvapením sme bežali dole pozerať čo sa stalo. Ešte pri prvom pohľade, keď manželka pozrela z okna ako prvá, videla ako páchateľ uteká na bicykli hlavnou cestou,“ uviedol starosta obce Ján Hančiak (SNS).

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Na aute vznikla škoda 3 000 eur. Polícia začala trestné stíhanie. „Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia s cieľom objasnenia skutku. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetnom prebiehajúceho vyšetrovania,“ povedala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Podľa Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) je takýchto prípadov na Slovensku viac. „Ideme do volebného obdobia a sme svedkami stále rastúcej agresivity. Je to prejav toho, že doteraz nie sme svedkami toho, že niekto, kto napadol verejného činiteľa, starostu alebo primátora, za to akýmkoľvek spôsobom pykal alebo bol potrestaný,“ vysvetlil hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny