Na hlavný obsah

Žena na večierku vo Virgínii zabila strelca. Zabránila mu tak v útoku

Jej rýchla reakcia zachránila mnoho životov.

Žena na večierku vo Virgínii zabila strelca. Zabránila mu tak v útoku
Na ilustračnej snímke vlajka USA. Foto: ČTK/ZUMA/Elizabeth Fraser/U.S. Army

Žena v americkom štáte Virgínia zastrelila muža, ktorý začal poloautomatickou zbraňou strieľať po účastníkoch večierka. Nikto s výnimkou strelca nebol zranený. Polícia nemá v úmysle ženu trestne stíhať, informovala na svojom spravodajskom webe stanica BBC.

Na oslave narodenín sa v stredu (25. 5.) pred bytovým komplexom v Charlestone zišlo asi 40 ľudí. Medzi účastníkmi bol aj 37-ročný Dennis Butler, ktorý mal viacero záznamov v trestnom registri.

Ženina rýchla reakcia zachránila mnoho životov

Keď začal strieľať, jedna účastníčka večierka nezaváhala, vytasila legálne držanú pištoľ a strelca zneškodnila. Butler zraneniam podľahol, uviedla polícia vo vyhlásení.

Podľa policajného hovorcu Tonyho Hazeletta ženina rýchla reakcia zachránila mnoho životov a predišla masovému útoku. Žena, ktorá strieľala, nie je členkou žiadneho z bezpečnostných zborov, dodala polícia. Jej totožnosť nezverejnila.

Butler v ten istý deň predtým oblasťou prechádzal v aute a miestni ho požiadali, aby jazdil opatrnejšie kvôli hrajúcim sa deťom. Večer sa Butler na to isté miesto vrátil a strieľal.

V USA diskutujú o držbe strelných zbraní

Po zásahu prizerajúcej sa ženy zostal na mieste mŕtvy s niekoľkými strelnými ranami. Polícia tiež vyšetruje, ako sa niekoľkokrát odsúdený muž dostal k zbrani. Zo zákona nemal právo ju držať.

K incidentu došlo v čase, keď sa v USA rozhorela vášnivá verejná debata o držaní strelných zbraní po utorkovej (24. 5.) streľbe na základnej škole v meste Uvalde v Texase. Osemnásťročný mladík tam v jednej z učební zastrelil 19 detí a dve učiteľky.

Polícia spätne priznala, že sa pri zákroku dopustila viacerých pochybení Do Texasu v nedeľu (29. 5.) príde americký prezident Joe Biden.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet