Na hlavný obsah

Detská pohotovosť v Púchove nefunguje už tri roky, prevádzku neobnovili

O pomoc žiadali kompetentných.

Pomôžu kroky ministerstva zdravotníctva zachrániť prevádzku detských pohotovostí na Slovensku? Nitrianskej pohotovosti hrozí, že koncom mesiaca skončí. Podobný problém riešili aj v Púchove. Napriek snahe mesta aj petícii obyvateľov pohotovostná služba pre deti už tri roky nefunguje.

Detská pohotovosť v Púchove slúžila malým pacientom nielen z mesta, ale aj z okolitých obcí so 44 000 obyvateľmi. Pediatrička, ktorá pohotovosť prevádzkovala neustále zápasila s nedostatkom slúžiacich lekárov.

„Nebola som schopná obsadiť lekárov do služieb tak, aby boli spokojní. Nepodarilo sa nám zohnať žiadnych lekárov, ktorí by nám vypomohli v službe,“ uviedla detská lekárka Eva Cígerová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Vedenie Púchova spolu so starostami z okolitých obcí žiadali pomoc od kompetentných.

„V rámci združenia miest a obcí sme boli na viacerých stretnutiach na ministerstve zdravotníctva. Bolo viacero sedení, ktoré končili tým, že ich to mrzí. Že je nedostatok lekárov a mestu sa nedá pomôcť,“ povedala primátorka mesta Púchov Katarína Heneková (nezávislá).

Zachovať pohotovosť sa pokúsili aj tým, že by v Púchove fungovala len pár hodín ako doplnok ambulantnej zdravotnej služby. Patrila by pod nemocnicu v Považskej Bystrici.

Miestni chceli pohotovosť udržať petíciou s 11 000 podpismi, nezabralo ani to.
Ministerstvo zdravotníctva petícii nevyhovelo. Pohotovosť sa nepodarilo obnoviť tri roky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny