Na hlavný obsah

OĽANO pre situáciu v koalícii zvolalo mimoriadne predsedníctvo

V hre sú všetky možnosti, tvrdí Matovič.

OĽANO pre situáciu v koalícii zvolalo mimoriadne predsedníctvo
Na snímke minister financií SR a podpredseda vlády Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

Koaličné hnutie OĽANO reagovalo na zvolanie mimoriadnej republikovej rady koaličného partnera SaS zorganizovaním mimoriadneho predsedníctva. „Nedá sa takto fungovať, keď koaličný partner tým, že nechodí na koaličné rady, blokuje rozhodnutia,“ uviedol v utorok (28. 6.) minister financií a líder OĽANO Igor Matovič.

Na mimoriadnom predsedníctve chce Matovič s hnutím rozhodnúť, ako ďalej fungovať alebo nefungovať v koalícii. „Sú rôzne možnosti. Dôležité je, že ľudia potrebujú od nás cítiť pomocnú ruku a v tejto ťažkej situácii vidieť, že na nich nekašleme,“ povedal Matovič.

Na otázku, či je v hre aj menšinová vláda, Matovič uviedol, že „v hre sú všetky možnosti, ale v prvom rade by mali byť v hre záujmy ľudí.“

Matovič dodal, že od strany SaS očakáva ospravedlnenie, keďže podľa vlastných slov sa on už liberálom ospravedlnil. „Možno naivne čakám rovnaké gesto aj z druhej strany,“ priblížil. Líder OĽANO sa skôr vyjadril, že SaS dlhodobo útočí na Matoviča a klame o tom, že sa chce spiknúť s fašistami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko