Na hlavný obsah

Pri Šuranoch má vyrásť nový strategický park

O projekte sa v regióne zatiaľ oficiálne nehovorí.

Na Slovensku by mal vyrásť ďalší strategický park. Vláda odobrila vydanie osvedčenia o významnej investícii na projekt v Šuranoch v okrese Nové Zámky.

Na priľahlých poliach by mal vzniknúť areál s rozlohou takmer 400 hektárov, ďalších 100 hektárov má tvoriť infraštruktúra. Celý projekt má za takmer 2 milióny eur pripravovať štátna spoločnosť MH Invest.

Priemyselná výroba, služby, výskum aj vývoj – s týmito aktivitami ráta vládou schválený materiál na týchto poliach pri Šuranoch.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Lokalita Šurian sa vybrala najmä s ohľadom na predbežný záujem niektorých investorov o investície na západe Slovenska s dobrou koľajovou infraštruktúrou a vhodnými možnosťami energetického napojenia na elektrickú sieť,“ vysvetlila hovorkyňa ministerstva hospodárstva Mária Pavlusík.

O projekte sa v regióne zatiaľ oficiálne nehovorí. Vedenie mesta štáb RTVS odbilo s tým, že je viazané zmluvou o mlčanlivosti.

„Nevedelo sa o tom, myslím si, že každá nová pracovná príležitosť je v regióne dobrá, ale záleží za akú cenu to bude. Pretože pokiaľ nie je vybudovaná dopravná obslužnosť k budúcim prevádzkam alebo k priemyselnému parku, tak to bude veľká katastrofa,“ uviedla starostka blízkej obce Veľký Kýr Judita Valašková (nezávislá).

V regióne rýchlostná cesta chýba, štát s výstavbou ráta o niekoľko rokov. Na miestnych komunikáciách je zvýšený tlak dopravy aj teraz.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny