Na hlavný obsah

V USA sa opäť strieľalo. Útočník v kostole zabil dvoch ľudí

Muža policajti zadržali.

Streľba osamelého útočníka v kostole v Alabame si v noci na piatok (17. 6.) vyžiadala dvoch mŕtvych a jedného zraneného, oznámila polícia s tým, že podozrivý je vo väzbe. Bližšie podrobnosti o strelcovi a obetiach nezverejnila, píše agentúra AP.

Streľba sa odohrala v episkopálnom kostole svätého Štefana na birminghamskom predmestí Stavia Hills. Strážnici dostali hlásenie o streľbe vo štvrtok o 18.22 h miestneho času (dnes 01.22 h SEČ) a okamžite išli na miesto.

Polícia uviedla, že niekoľko ľudí postrelil, ale najprv nespresnila ich stav ani počet. Neskôr uviedla, že jeden človek zomrel a dvoch zranil. Podozrivý bol zadržaný, podrobnosti o jeho totožnosti polícia nezverejnila.

„Podľa toho, čo sme zistili z okolností štvrtkového večera, prišiel osamelý podozrivý na stretnutie malej cirkevnej skupiny a začal strieľať. Postrelení boli traja ľudia. Dvaja ľudia zomreli. Jedna osoba je s neznámym zranením ošetrovaná v miestnej nemocnici,“ uviedol Shane Ware z alabamskej polície. Dodal, že podozrivý bol zadržaný a že „v tejto chvíli nehrozí verejnosti žiadne nebezpečenstvo“.

Na skoršom briefingu povedal, že jedna osoba zomrela a dvaja zranení boli hospitalizovaní. Odmietol identifikovať podozrivého alebo obete a poskytnúť ďalšie podrobnosti o útoku s tým, že polícia usporiada briefing.

Streľba v Alabame je poslednou z radu hromadných striel, ktoré otriasli celými Spojenými štátmi. V sobotu v krajine vyšli tisíce ľudí do ulíc, aby po nedávnych streľbách v Buffale v štáte New York a v Uvalde v Texase opätovne vyzvali na sprísnenie zákonov ohľadom držania zbraní.

Alabamská guvernérka Kay Iveyová vydala vyhlásenie, v ktorom vyjadrila ľútosť nad tým, čo označila za šokujúce a tragické straty na životoch v kostole. Uviedla, že je rada, že podozrivý bol zadržaný, avšak dodala: „toto by sa nikdy nemalo stať – v kostole, v obchode, v meste alebo kdekoľvek inde.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet